Studente uit Maleisië geeft drie miljoen uit

Een studente uit Maleisië die in Australië studeerde, kwam er een aantal jaren geleden achter dat de bank een foutje gemaakt had bij het opzetten van haar bankrekening. De studente kon namelijk onbeperkt rood staan, waardoor zij ongelimiteerd geld op kon blijven nemen, ook terwijl zij dat niet had. Ze meldde het foutje niet aan de bank en ging aan de gang met het shoppen, waarbij zij meer dan drie miljoen euro uitgaf. De fout kwam pas aan het licht toen de studente Australië wilde verlaten, maar daarbij een vals paspoort gebruikte waardoor zij tegen de lamp liep.

Rechter oordeelt: Geen misdrijf

De rechter heeft inmiddels uitspraak gedaan in de zaak en heeft in het voordeel van de studente geoordeeld. Zij heeft geen misdrijf gepleegd, omdat zij in feite niets gestolen heeft. Zij heeft gebruik gemaakt van de fout van de bank, maar zal wel een gedeelte van het bedrag terug moeten betalen. Over de hoogte en de voorwaarden is niets bekend gemaakt, dit is onder de mensen gehouden die aan de zaak gerelateerd zijn. Op het internet is veel gereageerd op de zaak. Een aantal mensen geeft de studente groot gelijk, anderen wijzen erop dat zij de rente over het rood staan nooit terug zal kunnen betalen. De zaak lijkt dus nog niet helemaal ten einde te zijn voor de studente die de rest van haar leven tegen de gevolgen aan kan lopen. De studente is op dit moment 21 jaar oud.

Rood staan is duur

Rood staan is een situatie die verre van ideaal is. Voor de meeste mensen betekent rood staan de meest dure variant van lenen. Persoonlijke leningen zijn een stuk goedkoper, want hierover wordt doorgaans minder rente betaald dan over het rood staan bij de bank. Dit zien de meeste mensen echter pas te laat in, en wanneer de rente vervolgens van het saldo afgetrokken wordt, wordt de schuld nog hoger. Hoe de studente de situatie op gaat lossen, is nog maar de vraag. Wat wel duidelijk is, is dat dit geen gat in de markt is: Banken in Europa zullen deze fout veel minder snel maken en daarnaast is de kans groot dat Europese rechters in het voordeel van de bank zullen pleiten. Wil je op zoek naar manieren om geld te verdienen, vermijd dan het rood staan en ga op zoek naar andere manieren van geld lenen. Die zijn namelijk al snel veel goedkoper en een stuk makkelijker om het overzicht over te bewaren.